## Pacific Early Childhood Education Research Association (Hong Kong) 2024 - 2025 Annual Meeting cum Young Scholars Conference

Event Date 11 January 2025 (Sat)

Venue Yew Chung International School – Secondary (Kowloon Tong)
Language English (Professional Learning Community Sharing in Cantonese)

### PECERA-HK 2024-2025 AM cum YSC Rundown

Time			Durat	tion	Content	
Annual Meeting		Registration Start at 8:30				
			Audit	Auditorium (1/F)		
9:00	~	9:45	45	mins	Opening Ceremony	
9:45	~	10:30	45	mins	Keynote Address (I): "Planning, executing, and analysing longitudinal studies on children's development" by Prof. Kerry LEE, President and Chair Professor of Child Development of YCCECE	
10:30	~	10:45	15	mins	Morning break	
Auditorium (1/F)					1/F)	
10:45	~	11:30	45	mins	Professional Learning Community Sharing (In Cantonese)	
11:30	~	13:00	90	mins	Lunch break	
Young Scholars Conference						
			Poste	r Galle	ry (1/F)	
12:30	~	13:00	30	mins	Poster Presentation (Giving feedback to presenters)	
			Audit	orium (	1/F)	
13:00	~	13:40	40	mins	Keynote Address (II): "The importance and global surveillance of 24-hour movement behaviours in young children" by Prof. Amy HA, Chief Investigator for International SUNRISE project & Professor of CUHK	
13:40	~	13:50	10	mins	Break	
			Lectu	re Hall	1 & 2, Room 4A - 4E (4/F)	
13:50	~	15:10	80	mins	Concurrent Session 1 - Paper Sessions	
15:10	~	15:20	10	mins	Break	
15:20	~	16:50	90	mins	Concurrent Session 2 - Invited Address, Symposia, Seminars & Workshops	
			Audit	Auditorium (1/F)		

### **Invited YSA Address and Symposia**

30 mins Invited YSA Address

"Family Socioeconomic Status Predicts Child Executive Functions: Child Routines as a Mediator" by Ms. Xinying ZENG, PECERA International Young Scholar Award 2024 Recipient

30 mins Invited Symposium (I):
"HKMU Parenting Hub"

by Dr. Larry CHING, Associate Director of HKMU LiPACE

30 mins Invited Symposium (II):

"Effectiveness of a Home-based Support Program for Underprivileged Families with Infants and Toddlers: Findings on Parents from a Mixed-Method Approach"

by Dr. Anna HUI, Associate Professor of CityU, Dr. Carly NG, Assistant Professor of YCCECE

### Lecture Hall 1 (4/F)

# Seminars & Workshops (I)

30 mins "From Theory to Practice: Undergraduate Students' Summer Initiatives in Supporting Children with Special Educational Needs"

by Dr. Dorothy TONG, Assistant Professor of HKMU

30 mins "Unlocking Potential: The Power of Creative Drama for Children with Special Educational Needs"

by Dr. Apple WONG, Senior Lecturer of HKMU

30 mins "Early Visual Arts Studies in Hong Kong" by Dr. Suzannie LEUNG, Associate Professor of CUHK

Lecture Hall 2 (4/F)

# Seminars & Workshops (II)

30 mins "The Key for Building the Future of Our Children: A Parent-focused Intervention for Enhancing Executive Function Skills of Young Chinese Children"

by Prof. Alex CHAN, Dean and Professor of the School of Arts and Humanities at Tung Wah College  ${\sf N}$ 

30 mins "Home and preschool learning environments and children's development of English as a second language" by Dr. Carrie LAU, Assistant Professor of HKU

30 mins "High Attrition Rate of Preschool Teachers in Hong Kong"

by Dr. Paulina YUEN, Acting Head of ECE & Elementary Education Division Programme Director at HKBU-SCE

### Classroom 4A (4/F)

## Research Writing Workshops

30 mins "How to Get Your Paper Accepted? Sharing from an Editor-in-Chief"

by Dr. Derwin CHAN, Associate Head (Research & Development)/ Associate Professor of EdUHK

30 mins "Fast-tracking Literature Review and Data Collection through AI-Powered Tools"

by Dr. Brad CHAN, Assistant Professor of YCCECE

30 mins "Building collaborations and using of social media for academic purposes"

by Dr. Alfredo Bautista, Associate Professor of EdUHK

### Auditorium (1/F)